tirsdag 24. august 2010

Italienske kjøttboller


Dette trenger du til 4 personer:
- ca. 1/2 dl havregryn
- 1 ss potetmel
- 1 dl vann
- salt og pepper
- 400 g svinekjøttdeig
- 1 egg
- 1,5 dl revet parmesan
- 3 ss tørket basilikum
- 2 hvitløksfedd

- 400 g grovhakkede tomater
- tomatpuré
- 1-2 dl vann
- 1 kjøttbuljongterning
- 1/2 løk

- pasta til 4 personer (se bakpå pakken)

Slik gjør du:
Bland sammen potetmel, havregryn og vann.
La blandingen stå i ti minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha i kjøttdeig, egg, parmesan og basilikum.
Finhakk hvitløken og ha den i farsen. Bland det godt sammen med en skje.
Grovhakk løken og stek den i litt olje i en dyp kjele til den blir myk. Ha i grovhakkede tomater, vann og buljongterning. La det koke opp og kok samtidig opp rikelig med lettsaltet vann til pastaen.
Lag mellomstore boller av farsen og ha dem direkte i tomatsausen.
Pass på at alle kjøttbollene er dekket av saus. La det koke uten lokk i ca 10 minutter eller til pastaen også er ferdigkokt.
Serveres gjerne med salat og brød med smør til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)