mandag 4. oktober 2010

Sur-søt wok med kjøttdeig

Når jeg har mye og gjøre og er travelt opptatt blir middagen av og til glemt. Da er det kjekt å ha ingredienser til en enkel wok som lages og spises på 1/2 time (!), og som samtidig smaker ganske godt.

Dette trenger du til 2 personer:
- 100 g kjøttdeig
- 1/2 løk
- 6-8 minimais
- 6-8 vannkastanjer
- ca. 12 babygulrøtter
- 1 liten håndfull brekkbønner eller aspargesbønner
- salt og pepper
- 1/2 glass (ca. 2 dl) sursøt saus
- 2 pk nudler

Slik gjør du:
Stek kjøttdeigen i litt olje i varm stekepanne. Del den opp underveis til passe store biter. Legg den til side når den er ferdig stekt. Sett på vannet til nudlene og kok dem etter anvisning på pakken. Fres grønnsakene raskt i pannen. Ha de frossne ingrediensene i først og de ferske mot slutten. Grovhakk løken og ha den i. Del minimaisen i to eller tre mens den steker. Etter noen minutter på sterk varme skrur du ned temperaturen og har kjøttdeigen tilbake i pannen. Bland inn den sursøte sausen og rør over middels varme i ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen av platen. Hell vannet av nudlene og server dem i en dyp tallerken med grønnsakene og kjøttdeigen på toppen. God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)