tirsdag 8. februar 2011

Cookies med havregryn, tranebær og gresskarkjerner

Disse kjeksene inneholder masse havregryn, frø og andre godsaker. Også en liten mengde sukker da. Kan nytes for kosens skyld eller som et mellommåltid.

Dette trenger du til 20 cookies:
- 115 g smør eller margarin
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl havrekli
- 1 dl tranebær
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl linfrø
- 1 ss akasiehonning
- ca. 4 dl sammalt rug, grovmalt

Slik gjør du:
Del smøret i terninger og la det stå i romtemperatur til det er mykt. Ha i sukker og rør godt. 
 Ha i egget og rør det godt inn. Bland inn vannet. Ha i vaniljesukker, natron, havregryn, havrekli, tranebær, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø og honning og rør godt til alt er blandet.
 Bland inn sammalt rug til deigen er ganske fast.
 Varm opp ovnen til 180 grader. Fordel deigen i klatter på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt med med baksiden av en spiseskje fuktet med vann. 
 Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La dem kjøle seg ned på rist og pakk dem inn i matpapir når de er helt nedkjølt.

4 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)