onsdag 23. februar 2011

Fleskepannekaker

Vi hadde sen middag i dag og ville derfor lage noe enkelt, så da passet fleskepannekaker utmerket. Av denne røren fikk vi ca. 12 pannekaker.

Dette trenger du til 3-4 personer:
- 6 dl melk
- 3,5 dl mel
- 1 ts salt
- 2 egg
- 200 g smårettsbacon
- litt smør til steking

Slik gjør du:
Ha halvparten av melken i en bolle sammen med egg, mel og salt.
Rør godt til røren er klumpfri. 
Ha i resten av melken og rør den inn. 
Sett røren til side og la den svelle i ca. 15 minutter. Ha litt smør i stekepannen og stek baconet til det begynner å bli gyldent. 
Sett det til side. 
Ha litt mer smør i stekepannen og ha i en øse med pannekakerøre.
Dryss bacon oppå og stek pannekaken noen minutter på hver side.
Brett de ferdige pannekakene to ganger og legg dem på en tallerken med kjøkkenhåndkle over. Da holder de seg varme en stund.
Velbekomme :)

2 kommentarer:

  1. kjempegode fleskepannekaker. Neste gang vil jeg prøve å smøre baconost, tomatbiter, og bacon, og varme dette i stekeovnen.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)