mandag 28. februar 2011

Laks med gratinerte grønnsaker og salat

Nam nam nam! Laksen smakte kjempegodt sammen med disse gratinerte grønnsakene. Også var det veldig enkelt å lage.

Dette trenger du til 2 personer:
- 300 g laksefilet (jeg hadde rundt 6-700 gram, så jeg har middag til i morgen også...)
- salt og pepper
- sitronpepper
- 1 ss smør

- 1 ss smør ekstra
- 1/2 rødløk
- 2 poteter
- ca. 5 dl wokblanding
- ca. 2 dl kremfløte
- ca. 2 dl melk
- salt og pepper
- hvitløkssalt
- revet ost

- isbergsalat
- agurk
- mais

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Legg laksen på litt aluminiumsfolie.
Krydre den med salt, pepper og sitronpepper og legg smøret på toppen. Brett over folien slik at laksen blir pakket inn.
Legg den på et stekebrett og stek den midt i ovnen i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på laksen. 

Skrell rødløken og skjær den i skiver.
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Varm opp en panne og ha 1 ss smør oppi. Fres rødløken til den begynner å bli gyllen.
Ha i wokgrønnsakene...
...og potetene. Og hell på melk og fløte.
Smak til med salt, pepper og hvitløkssalt og la det koke i ca. 10 minutter. Hell det over i en ildfast form.
Dryss revet ost på toppen og sett formen i ovnen til laksen er ferdig. Ca. 20-25 minutter.
Skjær opp litt salat og agurk, ta laksen og de gratinerte grønnsakene ut av ovnen og server!
 De gratinerte grønnsakene passer også til kylling eller stekt kjøtt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)