mandag 25. juli 2011

Limeformkake

En enkel formkake med limesmak. Pynt den med melisglasur eller server den som den er, gjerne med is ved siden av. 
 
Dette trenger du til 1 kake:
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 125 g romtemperert smør
- 2 dl sukker
- 2 egg
- saften og skall av 1 lime
- 1 dl melk

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha smør og sukker i en bolle og pisk det sammen.
Tilsett ett egg om gangen og rør mellom hvert egg.
Vask skallet på limen godt og riv den ytterste delen av på et fint rivjern. Ha limesaft og skall i røren.
Ha i melblandingen... 
...og rør til det er klumpfritt.
Rør inn melken. 
Finn fra en brødform og smør den godt. Fordel røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Legg aluminiumsfolie over mot slutten av steketiden hvis kaken begynner å bli for mørk oppå.
La kaken kjøle seg litt ned før du serverer den lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)