onsdag 10. august 2011

Kokos- og chilimarinert laks servert med kokosris

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Nigellas sommermat. Laksefileten får en spennende smak med denne marinaden og passer veldig godt til kokosris. Prøv selv :)

Dette trenger du til 2 personer:
- 250 g laksefilet uten skinn
- 3 dl kokosmelk
- 1,5 dl ris (10 minutters)
- ca. 1/2 ts salt

Marinade:
- 1 chili
- 3 vårløk
- 1/2 ss thailandsk fiskesaus
- saften av 1 lime
- 1 dl kokosmelk
- en klype salt
- litt nykvernet pepper

Slik gjør du:
Grovhakk chili og vårløk og ha det i en food prosessor med kniven montert.
Kjør til det er finhakket.
Ha i fiskesaus, limesaft, salt, pepper og kokosmelk og kjør det videre til en jevn marinade.
Skjær laksefileten i store terninger. Legg dem i en pose og hell over marinaden.
Lukk posen, legg den i kjøleskapet og la marinaden trekke inn i minst en time. Når du begynner å bli sulten setter du ovnen på maks temperatur med grillelementene på. Legg lakseterningene i en ildfast form og grill dem øverst i ovnen i 5-10 minutter avhengig av ovnen din.
Du kan også bruke grillen. Tre lakseterningene på trespidd som har ligget i vann først og grill laksen ca. 5 minutter avhengig av hvor varm grillen din er. Kok opp 3 dl kokosmelk med litt salt og kok risen 10-12 minutter til kokosmelken har trukket inn og risen er gjennomkokt. Server lakseterningene med ris til.

4 kommentarer:

  1. Ser aldeles hærlig ut :) Spørs om ikke dette blir en av de neste middagene ut.

    SvarSlett
  2. Har laget dette ved flere anledninger. Veldig godt og passer perfekt for oss som ikke kan spise meieriprodukter:-) Takk for en god oppskrift:-)

    SvarSlett
  3. Bare hyggelig, du :) Glad jeg kan være til inspirasjon!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)