mandag 2. januar 2012

Gratinert kyllinggryte

Noen oppskrifter blir liggende lenger før de blir blogget enn andre. Denne retten lagde jeg i november og det smakte kjempegodt. Likevel har oppskriften måttet vike for andre oppskrifter som skulle komme med i desember. Men nå er julestria over for denne gang og roen har senket seg i leiligheten igjen. Januar blir en måned med nye oppskrifter fra nye kokebøker, te, en god bok i godstolen og kosemat. Og i den siste kategorien der glir jo denne middagsretten rett inn!
Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 1/2 aubergin
- 1 kyllingfilet
- 1 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 6 spinatblader
- solsikkeolje
- 2-3 dl fløte
- 1/2 ts sambal oelek
- salt og pepper
- revet ost
- 2 pk nudler

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Skjær auberginen i skiver og deretter i halvmåner. Stek den på begge sider i litt olje i stekepannen. 
Legg dem i bunnen av en ildfast form. Skjær kyllingfileten i litt store biter. Finhakk hvitløk og ingefær. Skjær spinatbladene i strimler. Stek kyllingbitene til de er pent brunet. 
 Ha i hvitløk og ingefær og fres det ca. 1 minutt. Hell på fløte og gi det et oppkok. Ha i spinatblader og smak til med sambal oelek, salt og pepper. 
La det koke 2-3 minutter. 
Ha det over auberginene i den ildfaste formen. 
Dryss revet ost på toppen...
 ...og gratiner gryten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter til osten er gylden. 
I I mellomtiden koker du nudlene etter anvisning på pakken. Server den gratinerte kyllinggryten oppå nudlene. 


2 kommentarer:

  1. Denne fikk jeg lyst til å prøve med quorn "kyllingfilet" siden jeg er veggis!=)

    SvarSlett
  2. Spennende! Let me know how it goes :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)