onsdag 13. mars 2013

Klippekrans med eplemos og mandler i svingene

Dette er en variant av mammas hjemmelagde klippekrans. Veldig god denne også :)

Dette trenger du til 1 stor klippekrans:
- 4 dl melk
- 100 g smør
- 1/2 pk gjær
- 1 ts kardemomme
- 70 g sukker
- 600 g hvetemel
 
Fyll:
- 2 dl eplemos
- 50 g (perle)sukker
-  3 ts kanel
- 90 g hakkede mandler

Slik gjør du:
Følg oppskriften på mammas hjemmelagde klippekrans fram til du har kjevlet ut deigen. Bland eplemosen med kanel og smør det utover deigen. 
Dryss på perlesukker og hakkede mandler. 
Rull sammen fra langsiden og legg deigen i en sirkel på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en ren kjøkkensaks og klipp fra midten og ned (men ikke helt gjennom). Brett annenhver deigflik inn og ut fra sirkelen. Sånn:
La kransen heve 30 minutter til under kjøkkenhåndkle. Varm opp ovnen til 200 grader. Stek klippekransen nest nederst i ovnen i 15-20 minutter. 
La den avkjøle seg litt før servering :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)